<

Parteneri globali

WWF

WWF (World Wide Fund for Nature) - initialele progresului in protejarea mediului inconjurator

De peste 50 de ani, WWF lupta pentru a opri degradarea mediului inconjurator si pentru a construi un viitor in care oamenii traiesc in armonie cu natura.

Astazi WWF este una dintre cele mai mari si mai respectate organizatii internationale non-guvernamentale care lucreaza in scopul conservarii naturii, avand o retea de peste 5 milioane de sustinatori in intreaga lume si deruland proiecte in peste 100 de tari, pe toate continentele.

Ecoregiunea Dunare-Carpati, din care tara noastra face parte, a fost inclusa de WWF printre cele mai importante 200 ecoregiuni din lume, cu o biodiversitate remarcabila. WWF-Romania a luat fiinta in anul 2006, tocmai pentru a contribui la conservarea zonelor naturale din Muntii Carpati si din lungul Dunarii.

In fata unor amenintari majore, aproape fara precedent, pe care mediul inconjurator din tara noastra le infrunta astazi, in special dezvoltarea economica haotica, cu proiecte care nu tin cont de impactul ecologic, WWF se concentreaza pe actiuni de protejare a naturii care pot produce schimbari reale si de durata.

Afla mai multe despre proiectele WWF in Romania pe www.wwf.ro.

FSC

Certificarea FSC – un pas mare pentru protejarea mediului inconjurator

Forest Stewardship Council reprezinta pentru oricine cumpara un produs care foloseste ambalajele Tetra Pak o garantie a responsabilitatii pentru resursele naturale.

Acesta este un intreg proces care are in centrul sau folosirea celulozei care provine din paduri gestionate durabil pe criterii sociale, economice si ecologice.

In felul acesta, echilibrul mediului natural este pastrat si sunt indepartate practici ilegale, in urma carora padurile au cel mai mult de suferit.

HCV

O noua strategie – High Conservation Value (HCV)

Spiritul de responsabilitate fata de mediul inconjurator este din ce in ce mai prezent mai ales ca organizatii precum HCV Resource Network il promoveaza.

Noutatea pe care o aduce aceasta viziune este legata de ajutorul pe care il ofera la nivelul micro-proiectelor locale. Acolo unde exista idei bune care au nevoie de sustinere, HCV Resource Network incearca sa transpuna proiectele in realitate.