Afla despre FSC®

Stiati ca ...

  1. stats1Peste 20 de miliarde dintre ambalajele produse de Tetra Pak in 2012, la nivel global, sunt certificate FSC
  2. stats2Tetra Pak si-a propus ca pana in 2015 celuloza folosita sa provina doar de la furnizori cu certificare COC (a lantului de custodie)
  3. stats3In lume cca. 180,5 de milioane de hectare de paduri sunt certificate FSC (sursa ic.fsc.org, iulie 2013)
  4. stats4Padurile din care provine celuloza ambalajelor certificate FSC sunt regenerate continuu prin plantari si in mod natural
  5. stats4Padurile absorb cca. 50% din dioxidul de carbon la nivel planetar si contribuie la reglarea aspectelor climatice, precum caderile de precipitatii
Un ambalaj de carton cu certificare FSC este o garantie ca celuloza provine din paduri administrate responsabil si din alte surse controlate (regenerate in mod natural sau prin plantari). Fiecare dintre noi poate avea o contributie la protejarea mediului, alegerea unui ambalaj cu certificare FSC fiind una dintre modalitati.
Campania “Afla despre FSC” este initiata de Tetra Pak si sustinuta de WWF Romania.
Codul licentei FSC pentru Tetra Pak este FSC*CO1404 47.
Organizatia FSC (Forest Stewardship Council©) se ocupa de promovarea administrarii responsabile a padurilor. Prezenta acestui simbol pe ambalaje reprezinta garantia ca fibra lemnoasa folosita pentru ambalaje provine din paduri administrate responsabil si surse controlate, paduri care sunt regenerate prin plantari sau in mod natural.