Încet, cu pași siguri, ambalajele Tetra Pak certificate FSC sunt alese de mărci de renume din România

Ne bucurăm foarte mult că eforturile noastre au rezultate; clienții Tetra Pak din România sunt din ce în ce mai interesați de aceste ambalaje, iar trei companii mari, Albalact, Danone și Lactalis deja au schimbat ambalajele pentru anumite mărci din portofoliul lor (e vorba de laptele Zuzu, iaurtul Activia de băut și smântâna LaDorna). Astfel, România este una dintre cele 53 de țări în care producători de produse lactate și sucuri au ales să contribuie la protejarea resurselor regenerabile, pădurile, prin ambalajele Tetra Pak certificate FSC. Sperăm să continuăm pe acest trend ascendent și să avansăm în atingerea obiectivului nostru de a oferi tuturor clienților noștri doar ambalaje certificate FSC, până în 2020.

Am lansat campania „Află despre ambalajele certficate FSC”

În anii anteriori ne-am concentrat mult atenție și eforturile de comunicare despre importanța reciclării ambalajelor de carton, cea mai recentă fiind campania de colectare pentru decorarea Gării de Nord. Acum, ne propunem să vorbim despre resurse regenerabile, și despre felul în care fiecare dintre noi, în calitate de consumator, poate sprijini eforturile de protejare a uneia dintre cele mai prețioase resurse ale planetei – pădurile. Împreună cu WWF-România te invităm să afli mai multe despre ce înseamnă un ambalaj certificat FSC și să venim să completăm eforturile făcute de WWF-România și Asociația de Certificare Forestieră începând cu 2009 și să promovăm deciziile responsabile de consum prin alegerea ambalajelor cu certificare FSC. Tetra Pak România încurajează consumatorii și producătorii să aleagă ambalaje certificate FSC pentru a contribui la protecția mediului.

Un ambalaj certificat FSC înseamnă în primul rând faptul că pădurile de unde provine cartonul sunt administrate responsabil și sunt regenerate prin plantări sau în mod natural. Iată că, pe lângă alte gesturi simple și firești, precum stingerea unui bec atunci când părăsim o încăpere, scoaterea din priză a unui aparat electrocasnic când nu este folosit sau colectarea selectivă și ducerea ambalajelor de carton și a hârtiei la containerul albastru, mai putem să alegem un produs în ambalaj certificat FSC.

Ce este FSC?

Dacă ați remarcat simbolul FSC pe diferte produse lactate sau sucuri în ambalaj de carton, servețele, topuri de hârtie, mobilă, poate v-ați întrebat ce semnificație are. Organizația FSC (Forest Stewardship Council®) se ocupă de promovarea administrării responsabile a pădurilor. Prezența acestui simbol pe ambalaje reprezintă garanția că fibra lemnoasă folosită pentru ambalaje provine din păduri administrate responsabil și surse controlate, care sunt regenerate prin plantări sau în mod natural. În plus, e bine de știut că certificarea FSC este cea mai riguroasă și mai complexă certificare forestieră din lume, criteriile fiind unitare la nivel global, adică sunt aceleași criterii și proceduri în toate țările.

România are cca 37% din suprafața totală forestieră certificată FSC (conform datelor de pe www.fsc.org la data de 14 mai 2013), un procentaj foarte bun comparativ cu Europa unde 42,23% din păduri au această certificare. În România eforturile de promovare ale managementului forestier responsabil au început din 2009, odată cu înființarea de către WWF a Asociației pentru Certificare Forestieră.